23 Mart 2014 Pazar

A Story of Backstage

Fashion week istanbul'un üstünden bir hafta geçti ve ben birşeyler anlatmak için yeni fırsat bulabildim. Hafta boyunca süren güzel defileler vardı ve antrepo bloggera doydu diyebilirim. Kişisel fikrim, mbfwi tartışmaya çok açık ama şimdi konumuz o değil...
Bu yılki defilelerden ikisinde backstagede bulunma şansım oldu ve açıkçası güzel bir deneyimdi. Hatta önde defile izlemekten daha bile keyifliydi diyebilirim. Onun da ayrı bir zevki var tabi ama arkası daha iyi hissettiriyor.
İlk backstage salı günü Özlem Ahıakın defilesi içindi. Mini runway olarak geçen studio da gerçekleşti defile ve son derece hoş tasarımlar vardı. Benim hikayesini anlatacağım defile ise cuma günü gerçekleşen Burçe Bekrek defilesi.
I finally found the time to write abaout Fashion Week after one week. There were lots of good shows and Antrepo was filled with bloogers. 
This year i had a chance to be in two backstages and it was a good experience. Even it's pleasent more than watch the show. It has the distinct pleasure, but the back feels better.
My first backstage was for Özlem Ahıakın on thuesday.The show happened on studio as mini runway and there were nice designs. But I'll tell the story of the Burçe Bekrek fashion show on friday
Bir defile izlemekle ilgili herkesin aşağı yukarı bir fikri vardır. Davetiyenizi,biletinizi alır girersiniz, sakince oturur, izler, alkışlar ve çıkarsınız. Ancak benim gibi arkayı merak edenler adına söyleyebilirimki, orada işler pek sakin ilerlemiyor.
Everyone has an idea pretty much about watching a fashion show. You get your tickets or invitation, sit and watch calmly, applause and go out. But if you are curious about backstage as me, i can tell you that the works are not going calmly there
Defile saatinden yaklaşık 3-4 saat önce başlıyor hazırlıklar. Modellerin saçları ve makyajları yapılıyor. Diğer bir yandan kıyafetler hazırlanan looklara göre düzenleniyor.
Preparations are starting 3-4 hours ago before the show. Being done hair and make up. At the same time all looks are orginized for models.
Hazır olan modeller üzerinde kıyafetler kontrol ediliyor ve düzeltmeler yapılıyor. Ekibe brief veriliyor ve looklar üzerindeki final değişimleri konuşuluyor. Defile saati yaklaştıkça stres dozu da birazcık artıyor tabi.
Clothes are checking and change something with ready models. The brief is giving to the team and talk about final changes. In the dose of stress on the rise a little nears fashion show time.
Bütün modellerin saç ve makyajları bittikten sonra provalar başlıyor. Mankenlerin sıralamaları, yürüyüşleri ve tavırları müzikle beraber kontrol ediliyor.
Rehearsal is starting after all model's make up and hair done. Checking walks and posture of models with music.
Provadan sonraysa bir koşturma hali başlıyor herkeste. Modeller giydiriliyor,defile öncesi saç ve makyajlarındaki son düzeltmeler yapılıyor.
Uzunum diye ortalarda dolanan biri değilim ama modeller son görünümlerini aldıktan sonra aralarında biraz hobit gibi hissettiğimi söyleyebilirim:)
A scurry starting after the rehearsel finished. Models are wearing the clothes and checking last things like hair and make up.
I'm not walking like 'i'm tall' but after all models are wearing their shoes i felt like a hobbit a little bit :)
Fotoğrafını koymadım ama defile başlamadan biraz öncesi herkes için gergin bir andı. Çok hızlı bir şekilde son kontroller yapılıyor. Defile öncesindeki o kısa 5 dk tam bir kaos oluyor. Sonrasında mankenler çıkış sıralarını alıyorlar ve herkes defilenin başlamasını bekliyor. Tabi bu sırada çekilen fotoğrafların sayısından bahsedemem bile:)
I didn't put the photo but before starting the show a bit nervous moment for everyone. Doing last controls so fast. Being a chaos last 5 minutes before starting the show. Than models are line up and everyone is waiting for the show to start.Of course, i can not mention the number of photos taken in that time :)
Defile başlıyor ve mankenler podyuma çıkıyor. Değişecek son görünümler için ise arkada hareketlilik ve telaş devam ediyor...
Ve final...Burçe Bekrek'in kronofotografiden ilham alarak hazırladığı son koleksiyonunun sunumu tamamlanıyor. Hızlı ve kalabalık bir toplanmadan sonra ise bu güzel deneyim sona eriyor:)
The fashion show is starting and models walking on the runway. Scurry and bustle are still continuing for the final look will change..
And final.. The fashion show or Burçe Bekrek's latest collection is comleted which inspired  by krono photography. This beautifıl experience is ending after a fast and crowded packing up :)

PS: Fotoğraflar için Zeynep'e teşekkürler :)

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder